Párizsis Tésztasaláta
Hozzávalók:
25 dkg 3 színű tészta,só, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg morzsolt csemegekukorica, 20 dkg kockázott párizsi
Öntethez:
2,5 dl majonéz, 2dl tejföl, só, őrölt fekete bors, 1 kiskanál porcukor, 2 kiskanál citromlé, 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel lecsepegtetjük. olajjal összeforgatjuk, majd a borsót, kukoricát, párizsit hozzáadjuk. Tálra teszük, majd letakarva hűtőbe tesszük. Az öntethez valókat a petrezselyemmel összekeverjük. Tálaláskor a tésztát az önettel meglocsoljuk. Könnyű vacsora mindenkinek. |