TEHÉNLEPÉNYHAL
Hozzávalók: egy egész tehén, hússzor harminc centis halkép, 10 deka szárított szálka, gyúródeszka, alkothatnék. Az elkészítés módja: a tehenet - ugyanúgy, mintha csak szalmáslepényt csináltatnánk vele - réti etetéssel jóllakatjuk buzdítgatván, hogy: - Falatozz má! Na még egy fűszálat a nagymarha kedvéért! Miután megtörtént az input és megérkezett a vele járó outputty (trotty brgzz putty), a tehéntől megtisztítjuk a lepényt (- Eridj má odébb Riska!) és a hússzor harminc centis halkép segítségével halformát gyúrunk belőle. (cupp, légyzümm, cuppanások) Az eredményt leellenőrizzük a halképen. (- Tiszta apja!) Ha megvagyunk, elővesszük a szárított szálkakészletet és a lepényhalba döfködjük, majd pedig az egészet kifilézzük. |