Epres nyrs
Hozzvalk:
300 g eper
fehrcsokold ntet
hurkaplck
elksztse:
Vzfrdben olvasszuk fel a csokoldt. A megmosott s megszrtott eprek egyik oldalt mrtsuk bele s tegyk flre hlni. Ha az ntet megkemnyedett, akkor feltzhetjk az epreket a hurkaplckra s mr tlalhatjuk is.
Zldsges kosrkk
Hozzvalk:
8 db kosrforma
2 tojs
100 g fagyasztott zldsg
100 ml tejszn
50 g reszelt sajt
dinyi vaj
szerecsendi
s
elksztse:
A felengedett zldsgeket a vajon proljuk meg. A tojsokat keverjk el a tejsznnel s a reszelt sajttal. Szzuk meg s zestjk szerecsendival. A kosrkkat tltsk meg a zldsggel, majd ntsk le a tojsos keverkkel. Elmelegtett stben addig stjk, mg a teteje szp aranyszn nem lesz.
Epres charlotte
Hozzvalk:
250 g eper
500 ml tej
250 g tehntr
1 csomag babapiskta
2 csomag eper pudingpor
1 csomag zselatin
cukor
Elksztse:
Az epret mossuk meg, majd egy rszt tegyk flre dsztsnek. Vlasszunk ki egy megfelel magassg ednyt, majd a belsejt bleljk ki babapisktval. Az epres pudingot a szoksos mdon ksztsk el. A zselatint olvasszuk fel egy kis langyos vzben s tegyk flre. A kihlt pudinghoz adjuk hozz a zselatint s a trt, majd alaposan keverjk ssze a felvgott eperrel, majd ntsk a pisktval kirakott ednybe. Kb. 2 rra tegyk flre, hagyjuk a krmet megszilrdulni, majd egy vegtnyrra bortsuk ki s dsztsk a maradk eperszemekkel.
>>Wolf! Mindig kist valamit!<<:)) |