Epres nyárs
Hozzávalók:
300 g eper
fehércsokoládé öntet
hurkapálcák
elkészítése:
Vízfürdőben olvasszuk fel a csokoládét. A megmosott és megszárított eprek egyik oldalát mártsuk bele és tegyük félre hűlni. Ha az öntet megkeményedett, akkor feltűzhetjük az epreket a hurkapálcákra és már tálalhatjuk is.
Zöldséges kosárkák
Hozzávalók:
8 db kosárforma
2 tojás
100 g fagyasztott zöldség
100 ml tejszín
50 g reszelt sajt
diónyi vaj
szerecsendió
só
elkészítése:
A felengedett zöldségeket a vajon pároljuk meg. A tojásokat keverjük el a tejszínnel és a reszelt sajttal. Sózzuk meg és ízesítjük szerecsendióval. A kosárkákat töltsük meg a zöldséggel, majd öntsük le a tojásos keverékkel. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje szép aranyszínű nem lesz.
Epres charlotte
Hozzávalók:
250 g eper
500 ml tej
250 g tehéntúró
1 csomag babapiskóta
2 csomag eper pudingpor
1 csomag zselatin
cukor
Elkészítése:
Az epret mossuk meg, majd egy részét tegyük félre díszítésnek. Válasszunk ki egy megfelelő magasságú edényt, majd a belsejét béleljük ki babapiskótával. Az epres pudingot a szokásos módon készítsük el. A zselatint olvasszuk fel egy kis langyos vízben és tegyük félre. A kihűlt pudinghoz adjuk hozzá a zselatint és a túrót, majd alaposan keverjük össze a felvágott eperrel, majd öntsük a piskótával kirakott edénybe. Kb. 2 órára tegyük félre, hagyjuk a krémet megszilárdulni, majd egy üvegtányérra borítsuk ki és díszítsük a maradék eperszemekkel.
>>Wolf! Mindig kisüt valamit!<<:)) |