Klub szendvics
Hozzávalók:
1 közepes fej saláta
25 dkg paradicsom
8 szelet bacon szalonna
8 szelet sajt
¾ dl majonéz
1 evőkanál mustár
12 szelet toast kenyér
8 vékony szelet főtt sonka
8 vékony szelet füstölt pulykamell felvágott
8 fogpiszkáló
Elkészítés:
A megmosott salátaleveleket megszárítjuk. A paradicsomot felkarikázzuk. A szalonnát zsiradék nélkül ropogósra sütjük, majd lecsepegtetjük. Az arany barnára pirított kenyérszeleteket a mustárral elkevert majonézzel megkenjük. A salátaleveleket elosztjuk a kenyérszeleteken, majd sajttal, paradicsommal, sült szalonnával, sonkával és felvágottal megrakjuk. A szeleteket kettesével egymásra helyezzük. A megmaradt 4 pirítóst a majonézes oldalukkal lefelé a megrakott toast kenyerekre fektetjük. Mindegyikbe 2 fogpiszkálót szúrunk, majd az átlósan félbevágott szendvicseket kettesével tányérokra tesszük. Burgonya chipset kínálunk mellé.
Húsos szendvicskenyér
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 szendvicskenyér
3-4 dkg fűszervaj
60 dkg darált sertéshús
1 csokor bazsalikom
25 dkg paradicsom
1 csomag mozzarella (125g )
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
elkészítése:
A vöröshagymát felkockázzuk. Néhány levél kivételével a bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk. A darált húst a bazsalikomcsíkok 2/3 részével és a hagymakockákkal és kevés borssal összegyúrjuk. A kenyér tetején ék alakú bevágást készítünk, és a fűszervajjal megkenjük. A darált húst a mélyedésbe nyomjuk. A kenyeret sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük és előmelegített sütőben 175 Celsius fokon 20 percig sütjük. A kenyeret a felszeletelt paradicsommal és mozzarellával pikkelyszerűen kirakjuk. Sóval, borssal és a maradék bazsalikomcsíkokkal megszórjuk, majd olívaolajjal megöntözzük. Visszatoljuk a sütőbe és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Melegen a félretett bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
|