| Epres nyrs   Hozzvalk:   300 g eper fehrcsokold ntet hurkaplck   elksztse:   Vzfrdben olvasszuk fel a csokoldt. A megmosott s megszrtott eprek egyik oldalt mrtsuk bele s tegyk flre hlni. Ha az ntet megkemnyedett, akkor feltzhetjk az epreket a hurkaplckra s mr tlalhatjuk is.   Zldsges kosrkk   Hozzvalk:   8 db kosrforma 2 tojs 100 g fagyasztott zldsg 100 ml tejszn 50 g reszelt sajt dinyi vaj szerecsendi s   elksztse:   A felengedett zldsgeket a vajon proljuk meg. A tojsokat keverjk el a  tejsznnel s a reszelt sajttal.  Szzuk meg s zestjk szerecsendival. A kosrkkat tltsk meg a zldsggel, majd ntsk le a tojsos keverkkel. Elmelegtett stben addig stjk, mg a teteje szp aranyszn nem lesz.   Epres charlotte   Hozzvalk:   250 g eper 500 ml tej 250 g tehntr 1 csomag babapiskta 2 csomag eper pudingpor 1 csomag zselatin cukor   Elksztse:   Az epret mossuk meg, majd egy rszt tegyk flre dsztsnek. Vlasszunk ki egy megfelel magassg ednyt, majd a belsejt bleljk ki babapisktval. Az epres pudingot a szoksos mdon ksztsk el. A zselatint olvasszuk fel egy kis langyos vzben s tegyk flre. A kihlt pudinghoz adjuk hozz a zselatint s a trt, majd alaposan keverjk ssze a felvgott eperrel, majd ntsk a pisktval kirakott ednybe. Kb. 2 rra tegyk flre, hagyjuk a krmet megszilrdulni, majd egy vegtnyrra bortsuk ki s dsztsk a maradk eperszemekkel.  >>Wolf! Mindig kist valamit!<<:)) |