Klub szendvics 
  
Hozzvalk: 
  
1 kzepes fej salta 
25 dkg paradicsom 
8 szelet bacon szalonna 
8 szelet sajt 
¾ dl majonz 
1 evkanl mustr 
12 szelet toast kenyr 
8 vkony szelet ftt sonka 
8 vkony szelet fstlt pulykamell felvgott 
8 fogpiszkl 
  
Elkszts:  
  
A megmosott saltaleveleket megszrtjuk. A paradicsomot felkarikzzuk. A szalonnt zsiradk nlkl ropogsra stjk, majd lecsepegtetjk. Az arany barnra pirtott kenyrszeleteket a mustrral elkevert majonzzel megkenjk. A saltaleveleket elosztjuk a kenyrszeleteken, majd sajttal, paradicsommal, slt szalonnval, sonkval s felvgottal megrakjuk. A szeleteket kettesvel egymsra helyezzk. A megmaradt 4 pirtst a majonzes oldalukkal lefel a megrakott toast kenyerekre fektetjk. Mindegyikbe 2 fogpiszklt szrunk, majd az tlsan flbevgott szendvicseket kettesvel tnyrokra tesszk. Burgonya chipset knlunk mell. 
  
Hsos szendvicskenyr 
  
Hozzvalk: 
  
1 fej vrshagyma 
1 szendvicskenyr 
3-4 dkg fszervaj 
60 dkg darlt sertshs 
1 csokor bazsalikom 
25 dkg paradicsom 
1 csomag mozzarella (125g ) 
2 evkanl olvaolaj 
s, bors 
  
elksztse: 
  
A vrshagymt felkockzzuk. Nhny levl kivtelvel a bazsalikomot vkony cskokra vgjuk. A darlt hst a bazsalikomcskok 2/3 rszvel s a hagymakockkkal s kevs borssal sszegyrjuk. A kenyr tetejn k alak bevgst ksztnk, s a fszervajjal megkenjk. A darlt hst a mlyedsbe nyomjuk. A kenyeret stpaprral kiblelt tepsibe fektetjk s elmelegtett stben 175 Celsius fokon 20 percig stjk. A kenyeret a felszeletelt paradicsommal s mozzarellval pikkelyszeren kirakjuk. Sval, borssal s a maradk bazsalikomcskokkal megszrjuk, majd olvaolajjal megntzzk. Visszatoljuk a stbe s kb. 25 perc alatt kszre stjk. Melegen a flretett bazsalikomlevelekkel dsztve tlaljuk. 
   |