Epres nyrs 
  
Hozzvalk: 
  
300 g eper 
fehrcsokold ntet 
hurkaplck 
  
elksztse: 
  
Vzfrdben olvasszuk fel a csokoldt. A megmosott s megszrtott eprek egyik oldalt mrtsuk bele s tegyk flre hlni. Ha az ntet megkemnyedett, akkor feltzhetjk az epreket a hurkaplckra s mr tlalhatjuk is. 
  
Zldsges kosrkk 
  
Hozzvalk: 
  
8 db kosrforma 
2 tojs 
100 g fagyasztott zldsg 
100 ml tejszn 
50 g reszelt sajt 
dinyi vaj 
szerecsendi 
s 
  
elksztse: 
  
A felengedett zldsgeket a vajon proljuk meg. A tojsokat keverjk el a  tejsznnel s a reszelt sajttal.  Szzuk meg s zestjk szerecsendival. A kosrkkat tltsk meg a zldsggel, majd ntsk le a tojsos keverkkel. Elmelegtett stben addig stjk, mg a teteje szp aranyszn nem lesz. 
  
Epres charlotte 
  
Hozzvalk: 
  
250 g eper 
500 ml tej 
250 g tehntr 
1 csomag babapiskta 
2 csomag eper pudingpor 
1 csomag zselatin 
cukor 
  
Elksztse: 
  
Az epret mossuk meg, majd egy rszt tegyk flre dsztsnek. Vlasszunk ki egy megfelel magassg ednyt, majd a belsejt bleljk ki babapisktval. Az epres pudingot a szoksos mdon ksztsk el. A zselatint olvasszuk fel egy kis langyos vzben s tegyk flre. A kihlt pudinghoz adjuk hozz a zselatint s a trt, majd alaposan keverjk ssze a felvgott eperrel, majd ntsk a pisktval kirakott ednybe. Kb. 2 rra tegyk flre, hagyjuk a krmet megszilrdulni, majd egy vegtnyrra bortsuk ki s dsztsk a maradk eperszemekkel. 
  >>Wolf! Mindig kist valamit!<<:)) |