Klub szendvics
Hozzvalk:
1 kzepes fej salta
25 dkg paradicsom
8 szelet bacon szalonna
8 szelet sajt
¾ dl majonz
1 evkanl mustr
12 szelet toast kenyr
8 vkony szelet ftt sonka
8 vkony szelet fstlt pulykamell felvgott
8 fogpiszkl
Elkszts:
A megmosott saltaleveleket megszrtjuk. A paradicsomot felkarikzzuk. A szalonnt zsiradk nlkl ropogsra stjk, majd lecsepegtetjk. Az arany barnra pirtott kenyrszeleteket a mustrral elkevert majonzzel megkenjk. A saltaleveleket elosztjuk a kenyrszeleteken, majd sajttal, paradicsommal, slt szalonnval, sonkval s felvgottal megrakjuk. A szeleteket kettesvel egymsra helyezzk. A megmaradt 4 pirtst a majonzes oldalukkal lefel a megrakott toast kenyerekre fektetjk. Mindegyikbe 2 fogpiszklt szrunk, majd az tlsan flbevgott szendvicseket kettesvel tnyrokra tesszk. Burgonya chipset knlunk mell.
Hsos szendvicskenyr
Hozzvalk:
1 fej vrshagyma
1 szendvicskenyr
3-4 dkg fszervaj
60 dkg darlt sertshs
1 csokor bazsalikom
25 dkg paradicsom
1 csomag mozzarella (125g )
2 evkanl olvaolaj
s, bors
elksztse:
A vrshagymt felkockzzuk. Nhny levl kivtelvel a bazsalikomot vkony cskokra vgjuk. A darlt hst a bazsalikomcskok 2/3 rszvel s a hagymakockkkal s kevs borssal sszegyrjuk. A kenyr tetejn k alak bevgst ksztnk, s a fszervajjal megkenjk. A darlt hst a mlyedsbe nyomjuk. A kenyeret stpaprral kiblelt tepsibe fektetjk s elmelegtett stben 175 Celsius fokon 20 percig stjk. A kenyeret a felszeletelt paradicsommal s mozzarellval pikkelyszeren kirakjuk. Sval, borssal s a maradk bazsalikomcskokkal megszrjuk, majd olvaolajjal megntzzk. Visszatoljuk a stbe s kb. 25 perc alatt kszre stjk. Melegen a flretett bazsalikomlevelekkel dsztve tlaljuk.
|